KOMUNIKAT NR.10/2019 WYDZIAŁU SPORTOWEGO WM OZB

KOMUNIKAT NR.10/2019

WYDZIAŁU SPORTOWEGO WM OZB

Wydział Sportowy WM OZB pragnie zakomunikować iż na zakończonej 26.05.2019 r. w Ostrowcu Świętokrzyskim ,XXV Ogólnopolskiej Olimpiadzie Młodzieży  rywalizacja kadetów została zdominowana przez zawodników Warszawsko-Mazowieckiego Okręgowego Związku Bokserskiego.

W niedzielnych (26.05.2019 r.) walkach finałowych wystąpiło pięciu naszych zawodników, z których czterech wygrało swoje pojedynki zostając Mistrzami Polski i tak:

Kat. 48 kg Nikodem Szafarz (RKB Boxing Radom) pokonał na punkty 5:0 Patryka Adasiewicza z ZKB Jaskinia Lwa Ziębice

Kat. 54 kg Oskar Rybaczyk (NOSiR Nowy Dwór Maz.) wygrał Nikodemem Kamrowskim Z KS Obra Zbąszyń 5J

Kat. 57 kg Jakub Sulęcki (Legionowska Akademia Sportów Walki) został pokonany 4:1 przez zawodnika PTB Tiger Tarnów Kacpra Ciureję.

Kat. 63 kg Filip Gołębiewski (NOSiR Nowy Dwór Maz.) wygrał 3:2 z zawodnikiem z Gardy Gierałtowice Damianem Hofmanem

Kat. 66 kg Sejfulla Askhabov ( NOSiR Nowy Dwór Maz.) zwyciężył 5:0 zawodnika RSB Nokaut Radomsko Bartosza Bednarczyka.

Przypominamy również że w kategorii +80 kg brązowy medal wywalczył Oskar Babiloński z X Fight Piaseczno.

Dzięki medalistom jak i rezultatom osiągniętych przez pozostałych zawodników Warszawsko-Mazowiecki Okręgowy Związek Bokserski zwyciężył w punktacji OZB zostając najlepszym OZB w Polsce a klub NOSiR Nowy Dwór Mazowiecki zajął pierwsze miejsce zarówno w klasyfikacji punktowej jak i medalowej zostając najlepszym klubem w kraju z pośród 67 startujących klubów sportowych.

Ogromny sukces mazowieckiego boksu został osiągnięty dzięki wspaniałej pracy klubowej trenerów; Krzysztofa Miałkiego, Macieja Frąckiewicza,Grzegorza Skrzecza, Adama Jabłońskiego, Łukasza Maszczyka, Mariusza Dołęgi w klubach a ostateczny szlif  nastąpił na konsultacji szkoleniowej w Pułtusku tuż przed zawodami pod kierownictwem Przewodniczącego Wydziału Wyszkolenia WM OZB Dariusza Karpińskiego.

Klasyfikacja OZB

3   RKB Boxing Radom                      1 złoty

17 Legionowska Akademia Walki      1 srebrny

29 X Fight Piaseczno                         1 brązowy

Zarząd WM OZB serdecznie gratuluje i dziękuje  za  historyczny  wynik w rywalizacji kadetów zawodnikom oraz trenerom za włożenie ogromnej i ciężkiej pracy aby ten wynik osiągnąć ale jak widać ciężka praca i wiara w sukces opłaca się.

DZIĘKUJEMY I GRATULUJEMY

Przew. Wydz. Sportowego WM OZB