KOMUNIKAT NR.15/2022 WYDZIAŁU SPORTOWOEGO WM OZB

KOMUNUKAT NR.15/2022

WYDZIAŁU SPORTOWEGO WM OZB

Wydział Sportowy WM OZB informuje że w dniach 15-17.09.2022 r. odbędzie się w Katowicach

„Puchar AZS w boksie”.

Organizatorem Pucharu AZS w boksie są: Akademicki Związek Sportowy Uniwersytetu Śląskiego, KS 06 Kleofas AZS AWF, Akademia Wychowania Fizycznego im. Jerzego Kukuczki w Katowicach, Śląski Związek Bokserski

UCZESTNICTWO.

• Zawody mają charakter „otwartych”, tzn. wszyscy zawodnicy zgłoszeni do 08.09.2022 r. mają prawo do startu w zawodach (decyduje kolejność zgłoszeń).

• Zawodnicy (mężczyźni) urodzeni w latach 1982-2003 (wiek uczestników: 19-40 lat).

• W zawodach mogą brać udział zawodnicy posiadający aktualną legitymację AZS (wyrobienie legitymacji będzie również możliwe przed zawodami w biurze zawodów).

• W zawodach mogą startować zawodnicy posiadający aktualną licencję zawodniczą oraz posiadający książeczkę sportowo-lekarską z aktualnymi badaniami zgodnymi z wytycznymi Ministerstwa Zdrowia, Regulaminem Opieki Zdrowotnej PZB. W zawodach mogą startować zawodnicy zarówno zrzeszeni w klubach sportowych jak i niestowarzyszeni.

• Dopuszcza się zawodników pochodzenia zagranicznego posiadających nadany numer PESEL, będących członkiem AZS.

ZGŁOSZENIA.

• Zgłoszenia należy przesyłać na adres: zgłoszenia@slaskizwiazekbokserski.pl (imię nazwisko, klub, kategoria wagowa, rocznik, klub/uczelnia nr licencji PZB do dnia 08.09.2022 r.

• Opłata startowa płatna przed zawodami do dnia 08.09.2022 r. w wysokości 65 zł. na nr konta klubu 06 Kleofas AZS AWF Katowice: Pekao S.A. Nr: 80 1240 2959 1111 0010 1828 6183. W tytule proszę wpisać imię nazwisko, klub sportowy zawodnika.

SPOSÓB PRZEPROWADZENIA ZAWODÓW.

• Zgodnie z Regulaminem Pucharu AZS 2022 (do pobrania na stronie PZB w zakładce Wydział sportowy) oraz Regulaminami Polskiego Związku Bokserskiego.

• Zakazuje się startu w strojach reprezentacji Polski.

• Sędziowanie odbywa się na kartach punktowych systemem 1 + 3.

• Obsadę sędziowską i sportową wyznacza Śląski Okręgowy Związek Bokserski.

• Zawody rozgrywane są w następujących kategoriach wagowych: 46-48 kg. 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63,5 kg, 67 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 86 kg, 92 kg, +92 kg.

• We wszystkich kategoriach wagowych 46-48kg do 67kg obowiązują rękawice 10-cio uncjowe. W kategoriach wagowych, 71kg, do +92 kg używa się rękawic 12 –sto uncjowych.

.

ZAKWATEROWANIE

. Quality Silesian Hotel*** ul. Szybowcowa 1a, Oferta na hasło: Puchar AZS Pokój 1-os. ze śniadaniem: 150 pln Pokój 2-os. ze śniadaniem: 200 pln Powyższe ceny są cenami brutto i dotyczą ceny za 1 dobę w podanym terminie. Doba hotelowa trwa od godziny 15:00 do godziny 11:00 dnia następnego. Śniadania serwowane są: - poniedziałek - piątek 6:30 - 10:30 - sobota i niedziela 7:00 - 11:00 Kolacja: Zupa gulaszowa z pieczywem, woda niegazowana, sok owocowy – 25 zł/ brutto/ osoba Rezerwacja Hotel Silesian tel: 32 606 88 00

Hotel AWF Mikołowska 72C, 40-052 Katowice Cena pokoi bez śniadania Pokój 1-os 100pln Pokój 2-os. 150pln Pokój 3-os 180pln Rezerwacja pokoi pod numerem: 32 207 54 00 pokoi Wyżywienie Restauracja „Olimp”, parter Hotel AWF pod numerem: 606 133 011

PROGRAM PUCHAR AZS W BOKSIE 2022

15.09.2022 r. (czwartek) Uniwersytet Śląski w Katowicach, ul. Bankowa 12 - do godz. 10.00 – przyjazd ekip –

godz. 10.00-12.00 – badanie lekarskie, waga zawodników –

godz. 13.00 – konferencja techniczna/losowanie –

godz. 17.00 – walki ćwierćfinałowe

16.09.2022 r.(piątek) Uniwersytet Śląski w Katowicach, ul. Bankowa 12 –

godz.7.00-8.00 – badanie lekarskie, waga zawodników –

godz.11.00 – I seria walk półfinałowych –

godz.17.00 – II seria walk półfinałowych

17.09.2022. (sobota) AWF Katowice Akademia Wychowania Fizycznego w Katowicach, ul. Mikołowska 72a (stara hala). –

godz.7.00-8.00 – badanie lekarskie, waga zawodników –

godz.11.00 – walki finałowe - ok. godz.15.00 – zakończenie zawodów

Organizator zastrzega sobie prawo zmiany niniejszego komunikatu.