TURNIEJ NA MALCIE - WYNIKI

W dniach 27-29.04.2019 r. na zaproszenie Federacji Boksu Malty przebywała ekipa Warszawsko-Mazowieckiego OZB, która 28.04.2019 r. uczestniczyła w turnieju rozegranym w stolicy Malty La Valetta.

W jednodniowym turnieju uczestniczyło 46 zawodników reprezentujących 5 państw: Malta, Włochy, Polska, Holandia oraz Szwajaria.

Pod wodzą trenera Sławomira Żeromińskiego startowało czterech naszych zawodników, którzy odnieśli dwa zwycięstwa oraz ponieśli dwie porażki. Wszyscy nasi zawodnicy walczyli z  reprezentantami Włoch i tak; duży sukces odniósł startujący w kat. 91 kg Aleksander Celejewski (Radomiak Radom), który już w drugiej rundzie zastopował Antonio Maniscalo wygrywając przez RSC, drugi zawodnik Radomiaka Radom Damian Szczepański w kategorii 56 kg wygrał jednogłośnie na punkty 3:0 Salvatore Vincenzino, niestety po wyrównanych walkach następnych dwóch naszych zawodników reprezentujących KS Raszyn poniosło porażki na punkty 0:3, w kategorii 60 kg Radosław Rudiuk z Halit Eryilmaz oraz Jakub Nasiłowski w kat. 69 kg.

Nadmienić należy że Delegatem Technicznym AIBA na tym turnieju był Vice-Prezes ds. Wyszkolenia WM OZB p. Adam Kusior

Przew. Wydz. Sport. WM OZB

Wojciech Nagórny